Φορτώνει…

Αποβολή της Εθνικής Handball από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Αποβολή της Εθνικής Handball από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Handball απέβαλε την εθνική μας ομάδα γυναικών από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη ΠΓΔΜ (31/6-6/8).

Αναλυτικότερα μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Πολωνία (24-28), η εθνική ομάδα αντιμετώπιζε τα Σκόπια και η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα προ του αγώνα καθώς οι προπονητές και η υπόλοιπη ομάδα της γείτονος χώρας φορούσαν φανέλες με το όνομα “Macedonia”. Ως εκ τούτοι οι υπεύθυνοι της εθνικής ομάδας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το παιχνίδι, καταγγέλοντας τα Σκόπια. Στη συνέχεια η Ομοσπονδία Handball Ελλάδας κλήθηκε να απολογηθεί. Στο υπόμνημα που κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ζητούσε να μην τιμωρηθεί η Εθνική Ελλάδας αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Σκοπίων.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) αποφάσισε τελικά την αποβολή της εθνικής μας ομάδας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την επιβολή προστίμου 25.000 € (το οποίο είναι και το υψηλότερο που προβλέπεται) ως συνέπεια της αποχώρησης το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί εντός δύο μηνών. Η ελληνική πλευρά έχει δικαίωμα να προσβάλλει με προσφυγή την απόφαση αυτή, ακόμη και αν δικαιωθεί όμως δε θα υπάρχει η δυνατότητα να επανέλθει στο τουρνουά.

Μάλιστα το όλο συμβάν έλαβε σοβαρότερες διαστάσεις με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η ΠΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία».

Πηγές:

1.http://www.cnn.gr
2.http://www.handball.org.gr

Σχετικά με Βασίλης Γιαννακίδης

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τον αθλητισμό.
Φορτώνει…