Φορτώνει…

Τρέξιμο η νέα τάση

Τρέξιμο η νέα τάσηΤα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην Ελλάδα αύξηση των ανθρώπων που επιλέγουν το τρέξιμο ως κύριο τρόπο άθλησής τους. Η νέα αυτή τάση έχει κατακλύσει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορεί κανείς να δει παιδιά και μεγάλους να τρέχουν σε δρόμους, άλση, γήπεδα και πδοηλατόδρομους.

Αυτή η αύξηση των δρομέων μόνο θετική μπορεί να είναι καθώς ως γνωστόν το τρέξιμο παρουσιάζει ωφέλη στην υγεία. Συγκεκριμένα ενισχύει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην απώλεια κιλών ενώ βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα. Πέραν των ανωτέρω βελτιώνει και την ψυχολογία μας και μειώνει το στρες.

Παράλληλα στη χώρα μας οι αγώνες δρόμου που διεξάγωνται κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότεροι με τον αριθμό των συμμετεχόντων να αυξάνεται συνεχώς. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς οτι πρόκειται για μικρές γιορτές καθώς συμμετέχουν παρέες, ζευγάρια ενώ θα δείτε ακόμα και μαμάδες να σέρνουν με καροτσάκι τα παιδιά τους. Βέβαια αρκεί η συμμετοχή που προσφέρει και τη μεγαλύτερη χαρά και όχι αναγκαία η επίτευξη καλού χρόνου.

Υπάρχουν πάντως και εφαρμογές για το κινητό σας που μπορούν να σας βοηθήσουν εάν επιλέξετε αυτή τη μορφή άσκησης. Οι εφαρμογές αυτές σας επιτρέπουν μεταξύ άλλων να καταγράφετε τη διαδρομή σας, το χρόνο σας, το ρυθμό σας και τις θερμίδες που καταναλώνετε. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι το Runtastic, το Nike+, το Wahoo και το MyFitnessPal.

Φορέστε λοιπόν τα ακουστικά σας και καλές διαδρομές!

Σχετικά με Βασίλης Γιαννακίδης

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τον αθλητισμό.
Φορτώνει…