Φορτώνει…

Gym in the city

Gym in the city

Έπεισες τον εαυτό σου ότι πρέπει να ξεκινήσεις γυμναστήριο, πως όμως θα βρείς αυτό που σου ταιριάζει;Πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και προσοχή πριν βιαστείς να διαλέξεις με μάτια κλειστά όπως συνηθίζεται. Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο τα social media είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να μη χάσεις τα πρώτα σου κιλά στην αναζήτηση του σωστού γυμναστηρίου, κλίκαρε και δες αξιολογήσεις μελών, φωτογραφίες και όλες τις παροχές που σε ενδιαφέρουν.

Επόμενο βήμα είναι να ψάξεις το πορτοφόλι σου, πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις; Πόσο δελεαστικό θα σου φαινόταν αν έβλεπες ένα γιατρό να σου προσφέρει απεριόριστες επισκέψεις στο ιατρείο του για 100 ευρώ το χρόνο; Σκέψου ξανά πόσα λεφτά θες να επενδύσεις για την υγεία σου και το σώμα σου.

Έχεις τη πολυπόθητη λίστα λοιπόν και είσαι έτοιμος για σαφάρι γυμναστηρίων. Επισκέψου την πρώτη φορά στην ώρα που θες να γυμνάζεσαι, καθώς μόνο έτσι θα διαπιστώσεις τις συνθήκες που θα επικρατούν την ώρα που θα χρησιμοποιείς το χώρο (δές αν οι ασκούμενοι περιμένουν για να κάνουν όργανα και διαδρόμο).

Ζήτησε μια δοκιμαστική περίοδο προπόνησης απο μία έως 5 μέρες, αν βρείς άρνηση τότε σίγουρα δεν αξίζει τη προσοχή σου. Μίλα με όλο το προσωπικό, από τη διοίκηση μέχρι τους γυμναστές και διαπίστωσε πόσο επικοινωνιακοί και διαθέσιμοι είναι, καθώς θα συνεργαστείς μαζί τους για την επίτευξη των στόχων σου.

Κάνε ερωτήσεις όσο αδιάκριτες και αν είναι, όπως πόσο συχνά καθαρίζεται ο χώρος και αν οι γυμναστές είναι κάτοχοι και ποιου πτυχίου. Διερεύνησε αν οι υπόλοιποι αθλούμενοι, έχουν την εποπτεία και την καθοδήγηση του γυμναστή, ώστε να βεβαιωθείς ότι κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου θα μπορείς να έχεις ασφαλή και σωστή εκγύμναση. Μπορείς ακόμα και να συζητήσεις με μέλη του χώρου και να μάθεις πόσο ευχαριστημένοι είναι.

Αν είσαι γένος αρσενικού, παρατήρησε αν η εποπτεία των γυμναστών περιορίζεται σε νεαρές ασκούμενες, καθώς όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για το ενοχλητικά “αμέριστο” ενδιαφέρον γυμναστών στις νεαρές και όμορφες αθλούμενες.

Μην παρασύρεσαι από μεγάλα ετήσια πακέτα και προσφορές μεγάλου βεληνεκούς, ξεκίνα με ένα μικρό πρόγραμμα και στη συνέχεια αναβάθμισε τη συνδρομή σου όταν νιώσεις έτοιμος.

Αν οι δικαιολογίες είναι ο καλύτερος φίλος σου, τότε βρες το γυμναστήριο που θα είναι κοντά στο σπίτι σου, διαφορετικά και ακόμα καλύτερα, κοντά ή στο δρόμο για τη δουλειά σου, γιατί αν ξαπλώσεις στον καναπέ μετά τη δουλειά όλα φαντάζουν δύσκολα.


Η λέξη καθαριότητα έιναι καταλύτης σε ένα χώρο σωματικής δραστηριότητας, πάρε χαρτί και γράφε: αν είναι τα αποδυτήρια τακτοποιημένα, αν υπάρχουν ντουλαπάκια για τη φύλαξη των προσωπικών σου αντικειμένων, αν οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες βρίσκονται σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Παρατήρησε στο γυμναστήριο αν οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν πετσέτες, δες αν τα όργανα είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, αν υπάρχει επαρκής εξαερισμός και αν οι χώροι του είναι διαμπερείς και ευήλιοι (απόφυγε να γυμνάζεσαι σε υπόγειους χώρους).

Επειδή η γυμναστική γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη όταν πραγματοποιείται σε ομάδα, ρώτησε με κάθε λεπτομέρεια για τα διαθέσιμα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής και δες τη συχνότητα του προγράμματος που σε ενδιαφέρει, καθώς και την αίθουσα που θα γίνεται το μάθημα.

Το fitness τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς, μελέτησε όλες τις επιπλέον παροχές που παρέχει το γυμναστήριο: από την πισίνα, τη συνεργασία με διατροφολόγους, το προγράμμα εξατομικευμένης προπόνησης με personal trainer, τα μηχανήματα Pilates, τους ιμάντες προπόνησης, μέχρι την ύπαρξη χαμάμ, σάουνας και spa.

Τέλος, αν σκοπεύεις να γυμνάζεσαι νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ, τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες τότε διερεύνησε το ωράριο λειτουργίας και τι ισχύει για τις αργίες και τις Κυριακές.

Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι πολλές και πιθανόν να μη βρείς το ιδανικό μέρος που να καλύπτει όλες τις ανάγκες σου, όμως προσπάθησε να προσαρμόσεις τις απαιτήσεις σου στο γυμναστήριο που προσφέρει, τουλάχιστον, εκείνα που βάζεις εσύ σε προτεραιότητα.

Μη ξεχνάς, η γυμναστική είναι ευεξία και υγεία και πρέπει να είσαι απαιτητικός πριν αγοράσεις. Φρόντισε για όλα τα παραπάνω ώστε την ώρα της προπόνησης να υπάρχει ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον γύρω σου.

Πηγή: http://magazen.gr/

Σχετικά με Βασίλης Γιαννακίδης

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τον αθλητισμό.
Φορτώνει…