Φορτώνει…

Οικονομικό καλάθι στο σούπερ μάρκετ

Οικονομικό καλάθι στο σούπερ μάρκετ

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να γεμίσετε το καλάθι σας με οικονομικές και υγιεινές επιλογές από κάθε ομάδα τροφίμων.

Σχετικά με τα σιτηρά συμπεριλαμβανομένου του ψωμιού, των δημητριακών, των ζυμαρικών και του ρυζιού επιλέξτε ολικής άλεσης.  Για παράδειγμα διαλέξτε σιτάρι ολικής, καστανό ρύζι, φαγόπυρο, πλιγούρι βρώμης και ψωμί ολικής. Το ρύζι και τα ζυμαρικά είναι φιλικές προς το πορτοφόλι σας επιλογές σιτηρών. Δοκιμάστε νέες ιδέες σνακ από τροφές ολικής αλέσεως όπως crackers ολικής αλέσεως ή φτιάξτε το δικό σας ποπ κορν. Και επειδή μπορεί να μην το γνωρίζετε όταν λέμε ότι ένα προϊόν είναι ολικής αλέσεως σημαίνει ότι το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του δεν είχε απογυμνωθεί από τον φλοιό.

Όσον αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά συγκρίνετε τις τιμές για να προβείτε στις καλύτερες αγορές. Αγοράστε φρούτα και λαχανικά εποχής καθώς είναι συνήθως πιο φθηνά. Αγοράστε μόνο ό, τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν χαλάσει. Δοκιμάστε να αγοράσετε κονσέρβα. Επιλέξτε φρούτα σε κονσέρβα σε 100% χυμό φρούτων και λαχανικά που στην ετικέτα τους αναφέρουν ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή δεν περιέχουν αλάτι. Τα προϊόντα αυτά είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα και συχνά κοστίζουν λιγότερο. Εάν διαθέτετε χώρο στον καταψύκτη, αγοράστε κατεψυγμένα λαχανικά χωρίς πρόσθετες σάλτσες ή βούτυρο. Είναι εξίσου ωραία με τα φρέσκα ​​και μπορεί να κοστίσουν λιγότερο. Τα κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά διαρκούν πολύ περισσότερο από τα φρέσκα και είναι ένας γρήγορος τρόπος να τα προσθέσετε στο γεύμα σας.

Για πηγές πρωτεΐνης πολύ καλές επιλογές είναι τα φασόλια και τα μπιζέλια καθώς κοστίζουν πολύ λιγότερο από αντίστοιχη ποσότητα άλλων πρωτεϊνικών τροφίμων. Για να μειώσετε το κόστος του κρέατος, αγοράστε το οικογενειακό μέγεθος και παγώστε αυτό που δεν χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε άπαχο κρέας όπως ολόκληρο κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Κατά την επιλογή του βοείου κρέατος, βεβαιωθείτε ότι είναι άπαχο. Για πιο οικονομικές επιλογές σε θαλασσινά αγοράστε κονσέρβες τόνου, σολομού ή σαρδέλας καθώς αποθηκεύονται εύκολα και είναι μια επιλογή χαμηλού κόστους. Μην ξεχάσετε τα αυγά! Επιλέξτε μεγαλύτερες συσκευασίες για χαμηλότερο κόστος.

Σχετικά με τα γαλακτοκομικά προιόντα επιλέξτε γάλα με χαμηλά λιπαρά. Περιέχει εξίσου ασβέστιο, αλλά λιγότερες θερμίδες από το γάλα με πλήρη λιπαρά. Αγοράστε το μεγαλύτερο μέγεθος γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά αντί της μικρής συσκευασίας γιαουρτιού με γεύση. Στη συνέχεια δημιουργείστε τις δικές σας γεύσεις βάζοντας φρούτα. Όταν πρόκειται για τυρί, αναζητήστε κάποιο που να περιέχει χαμηλά λιπαρά όπως φέτα με την ένδειξη “ελαφρύ”. Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία για να είστε βέβαιοι ότι αγοράζετε τα πιο φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η φωτογραφία προέρχεται από www.pexels.com

Πηγή: https://www.choosemyplate.gov

Σχετικά με Βασίλης Γιαννακίδης

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τον αθλητισμό.
Φορτώνει…