Φορτώνει…

Pole dancing: Η νέα γυμναστική

Pole dancing: Η νέα γυμναστική

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν ακούει τις λέξεις pole dancing είναι το στριπτίζ. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική καθώς το pole dancing δεν είναι απαραίτητα αισθησιακό. Είναι ένας συνδυασμός χορού και γυμναστικής που τα τελευταία χρόνια έχει συναρπάσει τις Ελληνίδες που ασχολούνται μ’αυτό σε γυμναστήρια αλλά και εξειδικευμένες σχολές χορού τις οποίες μπορείς να βρεις εδώ.

Η πρώτη χρήση του στύλου για αθλήματα εντοπίζεται πριν τουλάχιστον 800 χρόνια στο παραδοσιακό ινδικό άθλημα του mallakhamb το οποίο χρησιμοποιεί ένα ξύλινο στύλο με μεγαλύτερο διάμετρο από τον σύγχρονο στύλο.

Ως μορφή άσκησης το pole dancing παρουσιάζει αυξημένα οφέλη στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση του ασκούμενου. Αυτές οι μορφές άσκησης αυξάνουν τη δύναμη του κορμού και γενικά του σώματος, χρησιμοποιώντας το ίδιο το σώμα ως αντίσταση, ενώ τονώνουν το σώμα συνολικά και προσφέρουν ευλυγισία. Ένα τυπικό πρόγραμμα άσκησης στην τάξη ξεκινά με εξάσκηση στην δύναμη, χορευτικές κινήσεις, καθίσματα, push-ups και sit-ups και σταδιακά φτάνει μέχρι τις περιστροφές, τις αναρτήσεις και τις αναστροφές που είναι στοιχεία βασικά του αθλήματος αυτού. Επιπλέον συμβάλλει και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Μάλιστα στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, τα στούντιο χορού αρχίζουν να προσφέρουν μαθήματα μόνο για άνδρες. Στην Κίνα το 2007, στους Εθνικούς Αγώνες νικητής ήταν άντρας και συγκεκριμένα ο χορογράφος Zhang Peng, 23 ετών.

Δείτε χώρους για να ξεκινήσετε αυτόν τον αισθησιακό χορό εδώ.

Πηγές:

1.https://en.wikipedia.org/wiki/Pole_dance

2.https://www.xanthipress.gr/pole-dancing-nea-gimnastiki-ine-sexi/

3.http://www.shape.gr/fitness/programmata-askiseon/pole-dancing-stilos/

Σχετικά με Βασίλης Γιαννακίδης

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τον αθλητισμό.
Φορτώνει…