Φορτώνει…

Πράσινο Τσάι: Οφέλη και ιδιότητες

Πράσινο Τσάι: Οφέλη και ιδιότητες
Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά που καταναλώνονται παγκοσμίως. Το τσάι, από το φυτό Camellia sinensis, καταναλώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου ως πράσινο, μαύρο ή τσάι Oolong. Μεταξύ όλων αυτών, ωστόσο, παρατηρήθηκαν οι σημαντικότερες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Πάμε να δούμε τα καταγεγραμμένα επιστημονικώς οφέλη του τσαγιού:
  • Η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού συνδέεται με την πρόληψη πολλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του στόματος, του στομάχου, του λεπτού εντέρου, του νεφρού, του παγκρέατος και των μαστικών αδένων.
  • Η αποτελεσματικότητα του πράσινου τσαγιού στη θεραπεία κάθε τύπου διάρροιας και τυφοειδούς είναι γνωστή στην Ασία από την αρχαιότητα.
  • Το πράσινο τσάι λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που προστατεύουν το κύτταρο από τις οξειδώσεις.
  • Πρόσφατα δεδομένα από μελέτες στον ανθρώπινο οργανισμό δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και των εκχυλισμάτων αυτού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους, κυρίως του λίπους του σώματος, αυξάνοντας τη μεταγευματική θερμογένεση και την οξείδωση του λίπους.
  • Ορισμένες μελέτες έχουν αναφέρει τα ευεργετικά αποτελέσματα του τσαγιού κατά της αρθριτικής νόσου στους ανθρώπους. Σε μια μελέτη στη Βρετανία, διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τσάι είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνους που δεν έπιναν τσάι.
  • Παρόλο που το πράσινο τσάι έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία, οι επιδράσεις του πράσινου τσαγιού και των συστατικών του μπορεί να είναι ευεργετικές μέχρι μια ορισμένη δόση, ωστόσο υψηλότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσουν ορισμένες άγνωστες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Διαβάστε ακόμα:

Γενικές Διατροφικές Συμβουλές

Porridge: το υγιεινό πρωινό

Σχετικά με Βασίλης Γιαννακίδης

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τον αθλητισμό.
Φορτώνει…