Φορτώνει…

Η κολύμβηση και τα οφέλη της

Η κολύμβηση και τα οφέλη της

Η κολύμβηση είναι το άθλημα που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη που μας προσφέρει είναι τα εξής:

1. Γυρίζεις το χρόνο πίσω

Οι τακτικοί κολυμβητές είναι βιολογικά 20 χρόνια νεότεροι από ό,τι λένε οι άδειες οδήγησης τους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Οι επιστήμονες λένε ότι η κολύμβηση επηρεάζει πολύ την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης, την καρδιαγγειακή απόδοση, την υγεία του κεντρικού νευρικού συστήματος, τη γνωστική λειτουργία, τη μυϊκή μάζα και τη χημεία του αίματος, μέχρι και τα 70α γενέθλια σου.

2. Η αυξημένη μυϊκή τόνωση 

Η κολύμβηση βοηθά στην ανάπτυξη των σταθεροποιητικών μυών στο κορμό του σώματος και στο κάτω σημείο της πλάτης καθώς απαιτεί ισορροπία. Επίσης αναπτύσσει τους τραπεζοειδείς, τους δελτοειδείς και τους μύες των χεριών.3. Βελτιωμένη στάση του σώματος, ευλυγισία 

Οι άνθρωποι συχνά υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα λόγω κακής στάσης του σώματος. Η κολύμβηση είναι από τις μόνες ασκήσεις που απαιτεί τη συνεκτική λειτουργία ολόκληρου του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι αναγκάζει το σώμα να ευθυγραμμιστεί με πιο ομοιόμορφο τρόπο και έτσι βελτιώνει τη στάση του σώματος. Επιπλέον όμως βελτιώνει την ευλυγισία, δηλαδή το εύρος των κινήσεων μας καθώς τεντώνει τις μυϊκές ίνες και τους συνδέσμους.

4. Μείωση στρες

Το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καταπολεμήσετε τα άγχη σας. Κατά την διάρκεια της κολύμβησης το σώμα και το μυαλό μας επικεντρώνονται σ’ αυτήν, απομακρύνοντας έτσι κάθε προβληματική σκέψη. Επιπλέον η κολύμβηση προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών. Αυτές είναι οι ορμόνες του σώματος που βοηθούν στην εξουδετέρωση της κατάθλιψης. Επιπλέον, η ισχυρή δράση του νερού έχει επίδραση στο σώμα σαν το μασάζ, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε.

Αν αποφάσισες λοιπόν να ξεκινήσεις τις απλωτές για να ενισχύσεις την υγεία σου κοίτα εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Video: Οι μύες που γυμνάζονται στην κολύμβηση

Pole dancing: Η νέα γυμναστική

Σχετικά με Βασίλης Γιαννακίδης

Γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη με αγάπη για τον αθλητισμό.
Φορτώνει…